...
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tower Bridge

London Bus

Tower Bridge

Inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Londen… de stad van rode bussen, de Big Ben, en natuurlijk de Tower Bridge!

    Heb je ooit de fout gemaakt door de London Bridge te bewonderen, terwijl je eigenlijk naar de Tower Bridge stond te kijken? Je bent niet de enige! Er is zelfs een Amerikaanse zakenman geweest die de London Bridge had gekocht, denkende dat het de Tower Bridge was.

     

    Wat maakt Tower Bridge zo bijzonder? 

     

    De Tower Bridge, met haar twee torenhoge torens en sierlijke ophaalbrug, is als een poortwachter van de Theems. Gebouwd in 1894, is deze brug niet alleen een wonder van de Victoriaanse engineering, maar ook een hoofdrolspeler in menig film en tv-serie. Denk aan de adembenemende achtervolging in ‘Sherlock Holmes’. En ja, die ophaalbrug? Die werkt nog steeds, en hoe! Schepen krijgen nog steeds de koninklijke behandeling door de brug, die dan majestueus haar weg omhoog vindt.

    Lopen over de Tower Bridge is als wandelen door een levend schilderij. Met elke stap openbaart zich een nieuw, fotogeniek uitzicht over Londen. En voor de daredevils onder ons, bevat de brug een glazen vloer, waardoor je recht naar beneden kijkt op de bruisende Theems – niet voor mensen met hoogtevrees! Vergeet niet je camera, want dit zijn Instagram-momenten waar zelfs de influencer in je opa van zou dromen.

     

    Tower Bridge vs. London Bridge

     

    Oké, tijd voor een mini-geschiedenisles. De Tower Bridge is die met de twee imposante torens, terwijl de London Bridge… tja, laten we zeggen, meer een functioneel karakter heeft.

    De London Bridge heeft een lange, soms gruwelijke geschiedenis, maar mist de grandeur van haar buur.

    Dus volgende keer als iemand zegt: “Laten we naar de London Bridge gaan,” kun je ze vriendelijk corrigeren en zeggen: “Bedoelde je niet de Tower Bridge, de kroonjuweel van Londen?”

    Is de Tower Bridge bezoeken gratis?

     

    Ja, de schoonheid van de Tower Bridge kun je gratis bewonderen. Gewoon, al lopend over de voetpaden.  Of vanaf het water met bijvoorbeeld de Uber Boat by Thames Clippers.

    Maar, voor diegenen die de ervaring naar een hoger niveau willen tillen (letterlijk), zijn er tickets beschikbaar voor de Tower Bridge Exhibition.

    Hier leer je niet alleen over de rijke geschiedenis en innerlijke werkingen van de brug, maar krijg je ook toegang tot de glazen vloer en de adembenemende uitzichtpunten.

    Check altijd de openingstijden, want Londen slaapt nooit, maar de Tower Bridge soms wel.

    De Tower Bridge ligt in hartje Londen en is qua views niet te missen en kun je gemakkelijk te bereiken met de metro (halte Tower Hill), bus, of voor de echte Londen-beleving, te voet. 

    Vanuit het centrum is het een mooie wandeling langs de Theems, waarbij je onderweg genoeg pitstops kunt maken voor een typisch Engelse ‘cuppa’ thee, Tower of London of een foto met een van de beroemde rode telefooncellen.

    Veel gestelde vragen

    Ja, je kunt gratis over de voetpaden lopen. Voor de Tower Bridge Exhibition zijn er wel tickets nodig.

    Absoluut, de brug opent nog steeds voor grote schepen op de Theems.

    De brug is gemakkelijk bereikbaar via de metro (halte Tower Hill), bus, of te voet vanuit het centrum.

     

    Of vanuit London Bridge station lopend langs de Theems.

    De Tower Bridge is de iconische brug met twee torens en een ophaalbrug, terwijl de London Bridge historisch belangrijk is, maar architectonisch minder opvalt.

    Dat hangt af van je hoogtevrees, maar het biedt zeker een uniek uitzicht op de Theems!

    cropped Weekendje naar Londen logo

    Weekendje Naar Londen is jouw complete reisgids met alle tips en nieuws over Londen.

    Meest gelezen

    Boek je treinreis

    ?c=943&m=2189470&a=465195&r=&t=html

    Boek je ticket

    ?c=32921&m=1791122&a=465195&r=&t=html

    Boek je verblijf

    ?c=14392&m=2273163&a=465195&r=&t=html
     

    boek je activiteiten

    Scroll naar boven
    Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
    Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.